Weststellingwerf eer Veteranen

Gepubliceerd op 25 juni 2022 om 14:47

Veteraan Jeroen Dobber uit Wolvega en locoburgemeester Roelof Theun Hoen hesen afgelopen zaterdag 25 juni de veteranenvlag bij het gemeentehuis in Wolvega. Iedere laatste zaterdag in juni is de Nederlandse Veteranendag. Tijdens deze dag tonen de Nederlandse samenleving en overheid hun erkenning en begrip voor veteranen. Veteranen werden namens de Nederlandse samenleving ingezet in oorlogs- of daarmee vergelijkbare situaties. In Weststellingwerf wonen zo`n 175 veteranen die voor Nederland hebben gediend.

Tijdens de Nederlandse Veteranendag wordt stilgestaan bij de missies die door Nederlandse militairen zijn uitgevoerd en waarbij sommige veteranen het hoogste offer hebben gebracht. “Elke missie telt en kan grote impact op veteranen hebben voor de rest van hun leven. Ook de oorlog in Oekraïne kan veel naar boven brengen bij veteranen. Laten we hen eren met het hijsen van de Nederlandse vlag of Veteranenvlag. Mocht je als veteraan hulp nodig hebben, schroom niet om hulp te zoeken”, vertelt voorzitter Dirk Dubling van Stichting Veteranen Weststellingwerf.

Locoburgemeester Roelof Theun Hoen bedankt alle veteranen van Weststellingwerf voor hun inzet voor Nederland: ‘‘Op deze dag staan we stil bij jou. En jouw collega’s die het hoogste offer brachten in dienst van de vrede”.

Nationale Veteranendag in Den Haag
In Den Haag werd de landelijke Veteranendag groots gehouden. Koning Willem-Alexander reikte 16 eenheden van de Koninklijke Landmacht, het Korps Mariniers en de Koninklijke Luchtmacht een cravate uit. Een unieke blijk van waardering voor hun inzet in Afghanistan.

Veteranenloket
Ben je veteraan en zit je niet lekker in je vel? Neem dan contact op met het veteranenloket via telefoonnummer 088 334 00 00 of stuur een email naar info@veteranenloket.nl. Het veteranenloket is 24 uur per dag 7 dagen per week bereikbaar. Ook als relatie van een veteraan kun je hier terecht.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.